Blog


Blog Index

NL Doet, 11 maart 2017

Posted on 14th Mar 2017

Ook dit jaar heeft Dorpshoes Gelster weer actief meegedaan met de actie van het Oranjefonds: NL Doet!

’s Morgens om 8.00 uur verzamelden zich de eerste klussers al bij het Dorpshoes. Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke plak krentenwegge werd de planning voor de dag doorgenomen.

In eerste instantie was het de bedoeling om actief aan de slag te gaan met het ‘natuurlijk spelen’ op het grasveld naast het Dorpshoes. Echter, doordat door de sneeuwval van afgelopen winter de dennen achter het Dorpshoes dermate scheef waren gaan staan (met alle mogelijke risico’s van dien) hebben we – in overleg met de gemeente en boomdeskundigen – besloten om de dennen te kappen. Aangezien het kapseizoen eindigt op 15 maart, was deze NL Doet-dag een uitgelezen kans om met een aantal klussers samen de dennen te kappen. Dit gebeurde onder deskundige leiding van Hans Koerselman van Koerselman Boomverzorging uit Laren.  Een groep van 11 klussers heeft tezamen met 2 boomverzorgers van Koerselman Boomverzorging de dennen gekapt, in stukken gezaagd en afgevoerd.

Binnen in het Dorpshoes was ook het nodige te doen. Hier zijn 4 klussers druk aan het werk geweest, waaronder 2 medewerkers van het Voormekaar team uit Borculo. Zij hadden zich aangemeld namens het Voormekaar team!

Na een heerlijke lunch met ‘eigensgemaakte’ soep van Silvia, werd de laatste hand gelegd aan het kappen. De aanwezige kinderen hebben – terwijl de volwassenen genoten van een welverdiende borrel – hun eigen ‘natuurlijk spelen’ aangelegd met de boomstronken die op het terrein achterbleven. Ontzettend leuk om te zien hoe ze hier zelf mee aan de slag gaan en hun eigen ideeën ten uitvoer brengen.

Foto's van deze dag staan in het fotoalbum.

Vrijwilligers, allemaal ontzettend bedankt voor de tijd en inzet die jullie afgelopen zaterdag (11 maart) weer gegeven hebben!